Prima   -  Noutăți - ADR Centru a lansat proiectul „Construcția capitală a porțiunii de drum de 12 km pentru 7 localități din regiunea Centru - acces direct la magistrala națională”

ADR Centru a lansat proiectul „Construcția capitală a porțiunii de drum de 12 km pentru 7 localități din regiunea Centru - acces direct la magistrala națională”

   
30.06.2011   1659 Accesări  

  Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Primăria comunei Răzeni au lansat proiectul Construcția    capitală  a porțiunii  de drum  de 12 km  pentru 7 localități din regiunea Centru - acces direct la magistrala  națională". Acest proiect este unul din cele 7 proiecte care au fost selectate pentru finanțare în anul 2011, dintre cele 67 depuse la primul apel de proiecte. Proiectul se încadrează în prioritatea nr. 1 „Reabilitarea infrastructurii fizice", măsura 1.2 „Reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri existente și a conexiunilor internaționale"

Tudor Meșină, director ADR Centru a menționat în cuvîntul de salut că acest proiect va avea un impact regional deosebit, în special pentru localitățile aferente porțiunii de drum care va fi în construcție.

Reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Victor Caun, șef-adjunct la Direcția relații cu instituțiile de dezvoltare regională (DRIDR)  a felicitat atît aplicantul cît și partenerii și a  făcut un apel către aceștia: „Dvs trebuie să asigurați accesul și coordonările necesare pe parcursul proiectului și nu uitați că orice proiect oferă posibilitatea de a generale altele noi."

Aplicant al acestui proiect este primăria comunei Răzeni, care împreună cu partenerii săi: primăriile localităților Cărbuna, Gangura și Căinari  au semnat acordul de parteneriat  pentru a asigura bunul mers al desfășurării proiectului. Primarul comunei Răzeni dl Ion Crețu, ales recent în funcție, a mulțumit tuturor celor care s-au ocupat pînă acum de proiect. „Noi suntem datori să ducem la bun sfîrșit colaborarea între instituții și să rezolvăm împreună orice problemă care poate apărea".

Rezultatele scontate al proiectului prevăd: construcția unei porțiuni de drum cu o lungime de 20,3 km cu acces la magistrala internațională Chișinău-Giurgiulești (M3); prosperarea economică a 20 de sate din Regiunea de Dezvoltare Centru și Regiunea de Dezvoltare Sud și creșterea calității serviciilor publice (educație, sănătate, pompieri) prestate populației. Suma totală a proiectului este de  60.900.000,00 lei care va fi finanțată  în etape.

Proiectul care s-a lansat va duce la creșterea și îmbunătățirea condițiilor de activitate a subiecților din regiune, dar de asemena va avea un impact pozitiv asupra întregii regiuni.