Prima   -  Noutăți - Ziua Ușilor deschise la ADR Centru

Ziua Ușilor deschise la ADR Centru

   
24.05.2011   1597 Accesări  

Astăzi, data de 24 mai 2011, între orele 13.00 - 16.00, Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a organizat „Ziua Ușilor Deschise" în contextul evenimentelor Zilei Europei. Scopul evenimentului a fost de a informa publicul larg despre procesul dezvoltării regionale în regiunea centru, despre rolul și activitățile relevante a ADR Centru întru realizarea misiunii de bază, dar și promovarea regiunii de dezvoltare centru înafara țării, în mod special, în țările membre UE și cele candidate.

În cadrul evenimentului, sediul ADR Centru a găzduit mai mult de 40 (patruzeci) de invitați și oaspeți, care au dorit să fie alături de echipa tînără a agenției pentru a afla mai multe informații despre fenomenul DEZVOLTARE REGIONALĂ în Regiunea Centru din Republica Moldova. Toate persoanele au primit materiale promoționale cu informație relevantă despre RDC (Regiunea de Dezvoltare Centru).  Au participat actori de bază din domeniul dezvoltare regională: reprezentanți a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, membri a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru, administrații publice locale, parteneri de dezvoltare, elevi și studenți interesați de fenomenul dezvoltare regională, reprezentanți mass media locală.

Directorul ADR Centru, domnul Tudor Meșină, a vorbit despre oportunitățile de implicare și dezvoltare în RDC, despre prioritățile regionale în cele 13 autorități administrativ teritoriale, și înteraga echipă a fost la dispoziția oaspeților cu răspunsuri la toate întrebările adresate, începînd de la procesul de realizare a politicii de dezvoltare regională în regiunea centru și pînă la procesul de implementare a  fiecărui proiect de dezvoltare regională propriu zis depus la ADR Centru de către aplicanți în cadrul primului apel de propuneri de proiecte, lansat în luna mai 2010.

Evenimentul s-a desfășurat cu succes, oaspeții au mulțămit angajaților ADR Centru pentru ospitalitate și posibilitatea de a cunoaște cele mai importante evenimente din domeniul dezvoltare regională în regiunea centru, salutînd ideile inovatoare ale reprezentanților agenției privind promovarea regiunii în țară, dar și peste hotare.