Prima   -  Noutăți - Un grup de companii din Polonia producătoare de tehnologii moderne în construcții este dispus să investească în proiectele de dezvoltare regională și din domeniul construcțiilor din Republica Moldova.

Un grup de companii din Polonia producătoare de tehnologii moderne în construcții este dispus să investească în proiectele de dezvoltare regională și din domeniul construcțiilor din Republica Moldova.

   
05.04.2011   1056 Accesări  

Pentru a afla detalii despre cele mai mari și mai importante proiecte promovate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), reprezentanții firmei au avut o întrevedere cu directori și șefi de direcții din cadrul MDRC.

         În cadrul dialogului ambele părți și-au prezentat obiectivele și prioritățile în activitate, menționînd importanța scopurilor propuse spre realizare.

         Viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor, Veaceslav Guțuțui a comunicat oaspeților care sunt proiectele de dezvoltare regională ce urmează a fi implementate pe parcursul anului 2011, care este procedura legală de participare a firmelor străine la achizițiile publice organizate, precum și a prezentat perspectivele unei investiții eficiente.

         Reprezentanții firmei de construcție din Polonia au menționat că scopul vizitei este de a cunoaște proiecte concrete din republica Moldova unde ei ar putea să utilizeze tehnologiile lor moderne de sortare a deșeurilor, să construiască uzine de beton (staționare și mobile), să participe în consorții la modernizarea stadionului național, precum și să construiască instalații de biogaz (tehnologia umedă și uscată).

         Tot în cadrul vizitei reprezentanții grupului de companii din Polonia vor efectua vizite la Agenția de Dezvoltare Regională Centru și la proiectul "Managementul deșeurilor în localitățile din raioanele Sângerei  și Telenești".    

 

5 aprilie 2011

 

  Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor