Prima   -  Noutăți - Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a organizat săptămîna trecută seminare de specialitate pentru a informa societatea civilă, companiile private și întreprinderile de stat cu ultimele inovații și tehnologii din domeniul construcțiilor

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a organizat săptămîna trecută seminare de specialitate pentru a informa societatea civilă, companiile private și întreprinderile de stat cu ultimele inovații și tehnologii din domeniul construcțiilor

   
21.03.2011   1074 Accesări  

Astfel, în cadrul seminarelor informative s-a discutat despre materialele de construcții și tehnologiile moderne, oportunitățile investițiilor în construcții în regiunile de dezvoltare ale țării, precum și despre noile tehnici și tehnologii în construcția drumurilor, construcția blocurilor de locuit, prestarea serviciilor comunale.

Raportorii au fost directorii direcțiilor Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), directorii Agențiilor de Dezvoltare, reprezentanții companiilor de construcții autohtone, precum și ai firmelor de construcții din Rusia, Turcia, Bielorusia, etc.

În cadrul seminarelor au fost prezentate  oferta de tehnică și utilaje pentru construcția drumurilor - excavatoare, autogredere, buldozere, mașini de încărcat, rulouri compactoare de asfalt, mecanisme de ridicat, instalații de prelucrarea pietrei, metalului, instalații de sudat etc.

 De asemenea, participanții la seminarele specializate au cunoscut echipamente pentru vibropresaret, stații de obținere betoane, echipamente pentru tăiere, găurire, demolarea betonului, platforme modulare, schele, echipamente de ridicare, precum și mașini și aparate pentru companii de construcții.  

Totodată, companiile de construcții au fost informate care sunt proiectele de dezvoltare regional pentru a putea investi în construcții,  prin participarea la achizițiile publice în 2011.

Reprezentanții MDRC au vorbit despre cele 14 proiecte de dezvoltare regională aprobate spre finanțare în 2010, iar directorii ADR au prezentat fiecare proiect din regiune.

Seminarele informative au fost organizate de MDRC în cadrul Expoziției Internaționale specializate „Moldconstruct", iar companiile care participă an de an și se prezintă în fiecare ediție cu informație inovatoare s-au învrednicit cu diplome de onoare din partea ministerului.  

 

21 martie 2011

 

  Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor