Prima   -  Noutăți - Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) Vă invită la cea de-a 16 ediție a Expoziției Internaționale Specializate „MoldCONSTRUCT”

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) Vă invită la cea de-a 16 ediție a Expoziției Internaționale Specializate „MoldCONSTRUCT”

   
14.03.2011   999 Accesări  

 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), în calitate de coorganizator, Vă invită la cea de-a 16 ediție a Expoziției Internaționale Specializate „MoldCONSTRUCT" ce se va desfășura în perioada 16 - 19 martie 2011 la C.I.E. Moldexpo și în cadrul căreia  MDRC își va prezenta domeniile de activitate.

 Astfel, reprezentanții ministerului vor prezenta informații utile despre legislația în construcții și legislația ce reglementează domeniul dezvoltării regionale,  precum și conceptele de proiecte investiționale ce sunt promovate de minister.

În acest an la expoziție participă peste 150 companii din Turcia, Germania, Belorusia, România, Polonia și Republica Moldova, astfel, este favorabil să prezentăm oportunitățile Regiunilor de Dezvoltare pentru efectuarea investițiilor în domeniul construcțiilor, precum și proiectele de dezvoltare regională ce oferă posibilitatea  unor noi  parteneriate. 

 Totodată, Vă comunicăm că în cadrul expoziției MDRC va organiza seminare de specialitate conform următorului program:

   Miercuri, 16 martie 2011, ora 12:00 - 13:30, seminarul cu tematica „Materiale de construcții și tehnologii moderne". În cadrul seminarului se va discuta despre tehnologiile de producere a țevilor din polietilena. Sistemele de irigare, apeducte și gazificare, eficiența energetică a blocurilor de locuit, Pereții în trei straturi. Noi tehnologii și materiale dezidărie, țigle fibrolemnoase, blocuri EXTRAPOR - 3. Raportorii sunt reprezentanți ai firmelor de construcții din țară.

  Joi, 17 martie 2011, ora 9.30 - 10. 00, seminarul cu tematica „Oportunitățile Regiunilor de Dezvoltare pentru efectuarea investițiilor în domeniul construcțiilor". Valentina Pleșca, directorul Direcției generale Dezvoltare Regională și directorii Agențiilor de Dezvoltare Regionale  vor vorbi despre procesul de implementare a celor 14 proiecte de dezvoltare regională, aprobate spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională în anul 2010, precum și despre strategiile de dezvoltare a fiecărei regiuni (Nord, Centru Sud).

  Vineri, 18 martie 2011, ora 9.30 - 10. 30, seminarul cu tematica „„Mijloace tehnice și tehnologii noi pentru companiile de construcții, de deservire și reparație a drumurilor și pentru serviciile de exploatare a fondului locativ în perioada de criză".  Raportorii vor vorbi despre tehnologiile moderne utilizate la construcția blocurilor de locuit, construcția drumurilor, precum și la prestarea serviciilor comunale.

  De asemenea, MDRC Vă informează că marți, 15 martie 2011, ora 14.00, în incinta C.I.E. Moldexpo, pavilionul central, etajul 2, sala de conferințe va fi organizată o conferință de presă cu referire la deschiderea expoziției.

  Vă așteptăm în perioada 16-19 martie 2011 pentru a face cunoștință, în cadrul expoziției, cu prioritățile în activitatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

 

14 martie 2011

  Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării regionale și Construcțiilor