Prima   -  Noutăți - La 03 martie va avea loc lansarea unui proiect de dezvoltare regională la Telenești

La 03 martie va avea loc lansarea unui proiect de dezvoltare regională la Telenești

   
28.02.2011   1429 Accesări  

 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Primăria orașului Telenești organizează la 03 martie 2011, lansarea  proiectului de dezvoltare regională, care va avea loc la Primăria orașului Telenești.

Managementul deșeurilor menajere în localitățile din raionul Telenești și Sîngerei" este unul din cele 5 proiecte aprobate spre finanțare din Fondul național pentru dezvoltare regională în 2010 în Regiunea de Dezvoltare Centru și constă în construcția a 80 de platforme pentru colectarea deșeurilor menajere solide din 6 localități și amenajarea poligonului. Obiectivul general al proiectului constă în ameliorarea calității vieții populației localităților din raionale Telenești și Sîngerei și îmbunătățirea situației mediului ambiant în localitățile din regiunea de dezvoltare Centru.

Proiectul se încadrează în prioritatea III a Strategiei de Dezvoltare Regională Centru „Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice", măsura 3.2 ce presupune perfectarea educației ecologice și reprezintă unul din cele 23 de proiecte aprobate în Documentul Unic de Program în Regiunea de dezvoltare Centru prin Hotărîrea Guvernului nr. 722 din 26 august 2010 pentru anii 2010 - 2012.

Finanțarea este asigurată din sursele Fondului național pentru dezvoltare regională, aprobată prin decizia nr.08/10 din 20 septembrie 2010 a Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale în valoare de aproape 5 milioane lei pentru executarea lucrărilor de construcție a 80 de platforme pentru colectarea deșeurilor menajere solide (DMS) din 6 localități și amenajarea poligonului de DMS. Realizarea proiectului este planificată pentru o durată de un an și va finaliza în septembrie 2011. 

La eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de dezvoltare regională Centru, Primăriei Telenești, Consiliului raional Telenești, primarii localităților partenere în cadrul proiectului, membri ai Consiliului regional pentru dezvoltare Centru, reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat.

Notă: Agenția de Dezvoltare Regională Centru este o instituție publică, necomercială, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, creată pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională și a Planului Operațional. Scopul Agenției este de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru prin înlăturarea disparităților și dezechilibrului dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor ei. 

 

 

Pentru detalii contactați:

Èšurcan Lilia, responsabil de relații cu publicul

Tel: (268) 22 692, sau accesați pagina web a ADR Centru: www.adrcentru.md