Prima   -  Noutăți - Atelierte de lucru desfășurate la ADR Centru

Atelierte de lucru desfășurate la ADR Centru

   
28.02.2011   1412 Accesări  

 

Conform planului de activitate a ADR Centru la data de 24, 25, 28 februarie au avut loc ateliere de lucru  pe prioritățile I, II și III din Strategia de Dezvoltare Regională  Centru, și anume:

1.     Reabilitarea infrastructurii fizice;

2.     Susținerea dezvoltării sectorului privat, în special în regiunile rurale;

3.     Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice;

privind  actualizarea și îmbunătățirea proiectelor de dezvoltare regională  din DUP aprobate prin HG nr. 772 din 28.08.2010. Aceste evenimente au fost organizate cu scopul de a actualiza și îmbunătăți proiectele depuse de aplicanți  la ADR Centru. Întreg procesul de aplicare, evaluare și selectare a fost unul de  durată, dar cu siguranță a fost un proces transparent și cu implicarea actorilor interesați în rezultate cu impact major.

La ateliere s-au prezentat 17 aplicanți din Regiunea Centru. Cuvânt de deschidere a avut dl T. Meșina, director ADR Centru, care a expus succint activitățile curente ale ADR Centru, necesitatea actualizării proiectelor depuse de aplicanții prezenți, de calitatea cărora va depinde și decizia CNCDR pentru aprobarea spre finanțare a următoarelor proiecte ce sunt incluse în DUP.

   

În urma discuțiilor avute în grupuri, examinării de către aplicanți a notelor informative și rapoartelor experților care au lucrat nemijlocit cu proiectele menționate, specialistul în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul agenției, E. Ungureanu, a avut discuții cu fiecare aplicant în parte pentru depistarea neajunsurilor și neclarităților, precum și a modalităților de înlăturare a acestora.

La finalul atelierului de lucru  s-a elaborat un grafic de prezentare a actualizării proiectelor.