Prima   -  Noutăți - Astăzi, la Călărași a avut loc ceremonia de lansare a unui proiect de dezvoltare regională

Astăzi, la Călărași a avut loc ceremonia de lansare a unui proiect de dezvoltare regională

   
22.02.2011   1932 Accesări  

 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Consiliul Raional Călărași, au organizat, astăzi, 22 februarie 2011, lansarea unui proiect de dezvoltare regională la Călărași.

         

„Asigurarea dezvoltării locale durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin reconstrucția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrucția și extinderea rețelelor de apă și canalizare" este unul din cele 5 proiecte aprobate spre finanțare din Fondul național pentru dezvoltare regională în 2010 în Regiunea de Dezvoltare Centru și constă în construcția stației de epurare cu capacitatea de 1400 m3/zi, 400 m de rețea de aprovizionare cu apă potabilă și 2452 m de rețea de canalizare. Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea dezvoltării locale durabile și creșterea nivelului de trai al populației prin prevenirea poluării resurselor naturale. Aceasta se referă la construcția infrastructurii rețelei de apeduct și a sistemului de canalizare centralizat pentru 18503 cetățeni din raionul Călărași, sporirea nivelului de conștientizare a populației și îmbunătățirea calității apelor rîului Bîc. Realizarea proiectului este planificată pentru o durată de doi ani și va finaliza în septembrie 2012.

Proiectul se încadrează în prioritatea I a Strategiei de dezvoltare regională Centru care vizează reabilitarea infrastructurii fizice și în special extinderea și modernizarea sistemelor centralizate de aprovizionare cu apă și îmbunătățirea esențială a serviciilor de canalizare și tratare a apelor uzate. Astfel acest proiect reprezintă unul din cele 23 aprobate în Documentul Unic de Program în Regiunea de dezvoltare Centru prin HG nr. 722 din 26 august 2010 pentru anii 2010 - 2012.

      La eveniment a participat viceministru Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, dl Veaceslav Guțuțui, reprezentanți ai Consiliului raional Călărași, primarii localităților partenere în cadrul proiectului, membri ai Consiliului regional pentru dezvoltare Centru, reprezentanți ai societății civile și sectorului privat.

 

 

Notă: Agenția de Dezvoltare Regională Centru este o instituție publică, necomercială, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, creată pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională și a Planului Operațional. Scopul Agenției este de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru prin înlăturarea disparităților și dezechilibrului dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor ei. 

 

 

Pentru detalii contactați:

Èšurcan Lilia, responsabil de relații cu publicul

Tel: (268) 22 692