Prima   -  Noutăți - ADR Centru la un an de activitate: rezultate și perspective

ADR Centru la un an de activitate: rezultate și perspective

   
25.01.2011   1803 Accesări  

 

Astăzi, 25 ianuarie 2011, începînd cu ora 10.00, în sala Casei de cultură raionale Ialoveni a avut loc ședința  Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru. Evenimentul a întrunit 37 de membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru, reprezentanți ai MCDR - ministrul, domnul Marcel Răducan, domnul Veaceslav Guțuțui, doamna Valentina Pleșca - director general a Direcției Generale în Dezvoltare Regională și membrii Agenției de Dezvoltare Regională Centru.

              

Ședința a fost prezidată de președintele CRD Centru, domnul Mihail Silistraru, iar cuvînt de deschidere a avut și Ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, domnul Marcel Răducan. În ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte:

  1. Prezentarea Raportului privind implementarea Planului de activitate al ADR Centru pentru anul 2010;
  2. Prezentarea și aprobarea Planului de activitate al ADR Centru pentru anul 2011.
  3. Prezentarea și aprobarea Bugetului ADR Centru pentru anul 2011.

Referitor la primul subiect, directorul ADR Centru, domnul Tudor Meșină, a prezentat raportul anual pentru anul 2010 cu activitățile de bază realizate de către agenție în conformitate cu planul activităților de bază pentru anul 2010 și a oferit răspuns la toate întrebările membrilor CRD Centru.

În anul 2011 obiectivul de bază a ADR Centru este de a continua procesul de implementare a politicii de dezvoltare regională în RDC prin implementarea SDR Centru, și-n acest context Fondul Național de Dezvoltare Regională va asigura cu mijloace financiare activitățile de bază a ADR Centru. Un altă activitate de bază a ADR Centru în anul 2011 este identificarea, dezvoltarea și implementarea proiectelor de dezvoltare regională în conformitate cu prioritățile stabilite în Strategia de Dezvoltare Regională Centru.

După discuțiile constructive membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru au aprobat Planul de activitate al ADR Centru și Bugetul pentru anul 2011 și au apreciat activitatea ADR pentru anul 2010 ca fiind „bună".

Varianta integrală a raportului pentru anul 2010 și a Planului activităților de bază a ADR Centru pentru anul 2011 sînt plasate pe pagina web Agenției:  www.adrcentru.md la compartimentul Planuri, rapoarte și publicații.