Prima   -  Noutăți - Pre-anunț privind lansarea Fondului de Sinergie pentru Dezvoltare Urbană – ediția 2023-2024

Pre-anunț privind lansarea Fondului de Sinergie pentru Dezvoltare Urbană – ediția 2023-2024

   
02.03.2023   695 Accesări  

Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale intenționează să lanseze Fondul de Sinergie pentru Dezvoltare Urbană (FSDU) - ediția 2023-2024 în perioada următoare. FSDU vine în suportul orașelor din RM care doresc să implementeze proiecte de dezvoltare urbană integrată, aplicând sinergia de fonduri naționale și externe.

În cadrul FSDU - ediția 2023-2024 se prevede oferirea cofinanțării pe toate măsurile de intervenție pentru proiectele de dezvoltare urbană, revitalizarea economică și socială a orașelor, finanțate din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală  (FNDRL), ediția - noiembrie 2022. 

Cofinanțarea presupune oferirea surselor financiare pentru componentele economică și social-civică, precum și pentru intervențiile de infrastructură de scară mică ale proiectelor de dezvoltare urbană, selectate spre finanțare din sursele FNDRL. Astfel, toate activitățile cofinanțate de SFPL în Moldova sunt complementare și intenționează să aducă valoare adăugată proiectului finanțat din sursele FNDRL. 

Regulile de aplicare, eligibilitate și ale informații pot fi accesate în forma Termenilor de Referință prealabili, iar pre-formularul de aplicare aici.  

Termenii de Referință preliminari ai FSDU și modelul de pre-formular de aplicare au caracter informativ. Condițiile finale de aplicare și implementare vor fi publicate în Termenii de Referință ai FSDU la momentul lansării oficiale a FSDU despre care Solidarity Fund PL in Moldova va comunica suplimentar. 

Întrebările de clarificare privind prezentul pre-anunț pot fi expediate la adresa de email: maria.axenti@solidarityfund.md