Prima   -  Noutăți - Locuitorii din centrul Republicii Moldova vor avea condiții mai bune de viață cu suportul partenerilor din Slovacia

Locuitorii din centrul Republicii Moldova vor avea condiții mai bune de viață cu suportul partenerilor din Slovacia

   
17.02.2023   614 Accesări  

Realizarea proiectelor pentru dezvoltarea Regiunii Centru este activitatea de bază a Agenției de Dezvoltare Regională(ADR) Centru, iar în acest context, joi 16 februarie curent, la sediul agenției, a fost organizată o întrunire cu participarea reprezentanților Agenției de Dezvoltare și Mobilitate(Development and Mobility Agency) din Slovacia.

Astfel, reprezentantele Agenției de Dezvoltare și Mobilitate, Adriana Weissová - Manager de proiect și Eva Balažovičová - Coordonator de proiect, au ținut să asigure echipa ADR Centru cu privire la dezvoltarea viitoarelor parteneriate comune și inițierea identificării ideilor de proiecte care vor genera condiții mai bune de trai pentru locuitorii regiunii.

În cadrul întrunirii s-a discutat cu privire la asigurarea unei conlucrări constructive între Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Agenția de Dezvoltare și Mobilitate din Slovacia, în domeniul ce vizează definitivarea potențialilor parteneri și a unei idei comune de proiect prin prisma rolului și domeniilor de activitate a ADR.

Amintim că, ADR are o experiență vastă de colaborare cu parteneri din Slovacia. Astfel, cu suportul financiar al SlovakAid, începînd cu anul 2014 au fost implementate cu success 4 proiecte de dezvoltare regională, iar al 5-lea este acum în curs de realizare. Toate aceste proiecte au fost impementate în colaborare cu organizația parteneră ADR Senec-Pezinoc, și au ținut de consolidarea capacităților beneficiarilor și de îmbunătățirea accesului locuitorilor din regiune la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare.

Pavel Trofin, directorul ADR Centru, a subliniat importanța suportului adus de programul SlovakAid și a ținut să menționeze intenția de conlucrare cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare și Mobilitate (Development and Mobility Agency) din Slovacia, întru sporirea beneficiilor pentru regiune.