Prima   -  Noutăți - Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul obiectivului regional de renovare a drumului L442 – Strășeni – Voinova

Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul obiectivului regional de renovare a drumului L442 – Strășeni – Voinova

   
02.11.2022   547 Accesări  

Miercuri, 02 noiembrie 2022, a fost convocată comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru examinarea activităților desfășurate în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii fizice ,,Reabilitarea și modernizarea drumului regional L442 - Strășeni - Voinova, Raionul Strășeni".

Activitățile din cadrul proiectului au ținut de reconstrucția și modernizarea a 10 km de drum. Beneficiari ai acestuia sunt locuitorii din orașul Strășeni, comuna Ghelăuza, satele Recea, Zubrești, Chirianca, Voinova și ai satelor învecinate.

Lucrările de reconstrucție a drumului au fost executate în cadrul contractului de antrepriză nr.26/6 din 14 noiembrie 2018 și nr. 26/17 din 07 septembrie 2020 încheiat între asocierea S.A. Drumuri Criuleni & SRL ,,Credo Industry", Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Consiliul Raional Strășeni pentru lucrările de reabilitare a sectoarelor de drum din extravilanul localităților Ghelăuza, Recea, Zubrești, Chirianca și Voinova, r-nul Ștrășeni.

Astfel, aici au fost reabilitați 10 km de drum din extravilanul localităților, construite și reabilitate 46 podețe la drumul principal și podețe laterale la intrările în curți, amplasate semnele de circulație rutieră corespunzătoare, consolidate acostamentele, precum și amenajat teritoriul adiacent drumului sus menționat.

Pentru realizarea acestor lucrări din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală au fost alocaţi aproape 44,8 mln lei și din sursele Fondului Rutier,  Administrația de Strat a Drumurilor - 45,5 mln lei.

Comisia de recepţie a acceptat recepţia la terminarea lucrărilor.  În scurt timp urmează verificarea volumelor de lucrări şi organizarea recepţiei finale pentru acest obiectiv.

Prin executarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumului a fost asigurată sporirea securității la trafic pentru 32400 de locuitorii ai raionului Strășeni, 80 de agenți economici din Regiunea Centru cu diferite genuri de activitate, agenți economici, rezidenți ai Parcului Industrial și Zonei Economice Libere din or. Strășeni, Postului Vamal Strășeni, dar și pentru circa 100 de producători agricoli care își desfășoară activitatea pe teritoriile aferente acestui drum.

Totodată, autoritățile locale își propun relansarea activității economice în localităţile dezavantajate din raionul Strășeni întru dezvoltarea teritorială echilibrată și durabilă a Regiunii de Dezvoltare Centru.