Prima   -  Noutăți - A fost dat startul primelor proiecte de dezvoltare locală din cadrul Programului Național „Satul European”

A fost dat startul primelor proiecte de dezvoltare locală din cadrul Programului Național „Satul European”

   
18.08.2022   599 Accesări  

Miercuri, 17 august 2022, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, însoțit de șeful Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală(ONDRL) Mihail Croitoru, au efectuat o vizită pe șantierul viitorului sistem de apeduct care va asigura cu apă potabilă peste 600 de locuitori ai satului  Frumoasa din raionul Călărași, inclusiv grădinița, școala, primăria și alte clădiri sociale din localitate. Astfel, oficialii au anunțat despre demararea lucrărilor de 3,5 milioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală alocați pentru construcția apeductului în satul Frumoasa din Călărași.

Totodată, ONDRL anunță despre faptul că au rămas zile numărate până la expirarea termenului de semnare a contractelor de finanțare, a proiectelor de dezvoltare locală și recomandă autorităților publice locale, să se mobilizeze și să solicite sprijinul specialiștilor din oficiu pentru facilitarea acestui proces.

Contractele de finanțare pot fi semnate atât în cadrul ONDRL, cu semnătura olografă, cât și prin intermediul semnăturii electronice. Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală(ONDRL) își are sediul în mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 124, et. 3.

Amintim că 492 de proiecte de dezvoltare regională, în valoare totală de peste două miliarde de lei, vor fi implementate în cadrul Programului național „Satul european". Concursul pentru selectarea proiectelor s-a desfășurat în perioada martie-aprilie a anului curent, fiind aplicate, în total, 728 de dosare de participare.

Guvernul a aprobat, la sfârșitul lunii iulie, includerea proiectelor câștigătoare în Lista proiectelor prioritare de dezvoltare locală, pentru finanțare din sursele Fondului național privind dezvoltarea regională și locală (FNDRL), în perioada 2022-2023.

Lista proiectelor aprobate poate fi consultată aici.