Prima   -  Noutăți - Prima ședință a partenerilor din cadrul proiectului moldo-slovac „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor or. Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare”

Prima ședință a partenerilor din cadrul proiectului moldo-slovac „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor or. Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare”

   
08.10.2021   201 Accesări  

Astăzi, 08.10.2021 a fost dat start activităților în cadrul proiectului moldo-slovac  „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor or. Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare" prin organizarea unei ședințe online a partenerilor în cadrul proiectului. Aici au fost prezenți reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok, Slovacia, Agenției  de Dezvoltare Regională Centru, Republica Moldova și Primăriei Rezina.

Astfel, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Centru au inițiat discuția online întru stabilirea planului de activitate pentru perioada imediat următoare trasînd obiectivele fiecărui partener și asigurînd conjugarea eforturilor pentru demararea cu success a proiectului.   

Director ADR Centru, Pavel Trofin, a mulțumit partenerilor slovaci pentru activismul de care dau dovadă în Regiunea Centru, este cel de-al 5-lea proiect comun care urmează să fie lansat în scurt timp cu partenerii noștri fideli de la ADR Senec-Pezinok.  Tot aici, șeful ADR Centru a precizat importanța acestor proiecte, care vine să aducă o îmbunătățire a condițiilor de trai pentru locuitorii regiunii.

Eva Balazovicova, manager de proiect, reprezentant al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia a confirmat că fiecare dintre colaborări aduce plusvaloare acestui parteneriat stabilit acum mulți ani, și cu siguranță activitățile planificate în cadrul proiectului  „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor or. Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare" nu vor face atceva decît să întărească această relație de prietenie.

Totodată, primarul orașului Rezina, Simion Tatarov, a ținut să mulțumească tuturor părților implicate în scrierea acestei idei de proiect, dar și celor care urmează să pună umărul la realizarea indicatorilor stabiliți în cererea de finanțare.

Activitățile proiectului sunt prevăzute pentru a spori calitatea vieții locuitorilor din orașul Rezina printr-un acces mai bun la rețeaua de canalizare. Indicatori relevanți în cadrul proiectului cifrează:

- 3,39 km de conductă instalați;

- creșterea ratei de conectare a populației or. Rezina cu 7,4%, pînă la 68,4%;

- peste 2000 de locuitori ai orașului vor fi informați cu privire la importanța utilizării sistemului de canalizare.

Valoarea totală a proiectului este de 218 020 EUREUR (din această subvenție ODA slovacă 198 200 EUR și cofinanțarea Agenției de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok 19 820 EUR)

Durata de implementare a proiectului este planificată pentru octombrie 2021 - martie 2023.