Prima   -  Noutăți - Traseul pentru magistrala Chișinău-Strășeni-Călărași a fost discutat în cadrul unei ședințe de lucru

Traseul pentru magistrala Chișinău-Strășeni-Călărași a fost discutat în cadrul unei ședințe de lucru

   
30.06.2021   3118 Accesări  

La data de 29 iunie a avut loc o ședință de lucru în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală,, cu participarea reprezentanților unitații de implementare a proiectului și consultantului în proiectare.

Principalele subiecte discutate au vizat coordonarea traseului propus pentru magistrala Chișinău-Strășeni-Călărași în urma codițiilor tehnice emise de Î.S.Calea Ferată Moldova. În ședință au fost analizate detaliat sectoarele afectate de noua infrastructură de apă și propuse cele mai fezabile opțiuni de proiectare.

Proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW, în timp ce ADR Centru reprezintă instituția de implementare a acestuia. Costul total al investițiilor preconizate  constituie circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 milioane de euro reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 milioane de euro constituie contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională.