Prima   -  Noutăți - ADR Centru și Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare a Republicii Slovace (SlovacAid) vin în sprijinul IMSP Strășeni în lupta cu noul COVID 19

ADR Centru și Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare a Republicii Slovace (SlovacAid) vin în sprijinul IMSP Strășeni în lupta cu noul COVID 19

   
07.05.2020   1512 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare a Republicii Slovace (SlovacAid) vin în sprijinul Instituției Medico-Sanitară Publice (IMSP) Spitalul Raional Strășeni în lupta cu noul Coronavirus. Astfel, directorul ADR Centru, Viorel JARDAN, a transmis astăzi, 07 mai 2020, cu titlul de donație, un inhalator Model WH - 2000, un pulsoximetru pentru copii Model CM - 50Qb, dar și două lămpi de examinare. Echipamentele medicale au fost achiziționat din donația oferită de către Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok din Slovacia, în cadrul proiectului "Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a Moldovei - o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas", finanțat de Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare a Republicii Slovace (SlovacAid) și implementat prin intermediul ADR Centru.

"Este o onoare pentru ADR Centru să transmită, Spitalului Raional Strășeni, echipamente medicale moderne de care instituția ducea lipsă, în aceste momente de grea încercare pentru toți noi. Suntem siguri că utilajul își va demonstra eficiența în procesul de tratare al bolnavilor din această instituție. De asemenea, venim cu un îndemn de solidaritate și responsabilitate către toți cei care pot participa la susținerea sistemului de sănătate moldovenesc" a comunicat directorul ADR Centru, Viorel JARDAN.

CEAGLEI Olga, managerul IMSP Strășeni, a mulțumit ADR Centru și partenerilor străini care au susținut financiar aceste achiziții, comunicând despre necesitatea acestor echipamente medicale pentru pacienții care apelează la serviciile medicale prestate în Spitalul Raional din Strășeni.

ADR Centru vă îndeamnă să aveți grijă de sănătatea D-stră și a celor ce vă înconjoară.

Împreună suntem mai puternici!