Prima   -  Noutăți - La Strășeni s-a desfășurat prima ședință în contextul elaborării Programului de Revitalizare Urbană

La Strășeni s-a desfășurat prima ședință în contextul elaborării Programului de Revitalizare Urbană

   
03.09.2019   1099 Accesări  

La data de 30 august 2019, în municipiul Strășeni a avut loc prima ședință a Comisiei Consultative - activitate care face parte din suportul pe care îl acordă ADR Centru pentru localitățile din Republica Moldova în elaborarea Programului de Revitalizare Urbană. Acesta are loc în cadrul proiectului „Sprijinirea administrației publice din Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă", finanțat de Programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei în cooperare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. 

Comisia Consultativă reprezintă o echipă formată din sectorul civil, ONG-uri, instituții publice interesate și simpli locuitori ai orașului.

În cadrul ședinței a fost prezentat conceptul de revitalizare urbană, s-a discutat despre rolul comisiei și elaborarea unui regulament pentru funcționarea eficientă a acesteia, au fost prezentate rezultatele Fact Finding Mission: problemele identificate și potențialul din sectorul care urmează a fi revitalizat în viitorul apropiat. De asemenea, locuitorii orașului s-au pronunțat asupra viitoarelor concepte de proiecte pentru zona degradată selectată, printre care cel mai important construcția unui complex sportiv.

La momentul actual, elaborarea Programului de revitalizare urbană se află în desfășurare, iar finalizarea acestuia este preconizată pentru sfîrșitul anului curent.