Prima   -  Noutăți - O nouă ședință a Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a liceului ,, Mihai Eminescu ,, r-ul Ungheni”, finanțat de UE

O nouă ședință a Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a liceului ,, Mihai Eminescu ,, r-ul Ungheni”, finanțat de UE

   
15.08.2019   475 Accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului Sporirea eficienței energetice a liceului ,, Mihai Eminescu,,  r-ul Ungheni" s-au întrunit în după-amiaza zilei de azi, 15 august a.c., în incinta liceului din municipiul Ungheni, pentru a discuta despre realizările din cadrul acestui proiect de dezvoltare regională, care va asigura efiecientizarea energetică a clădirii acestei instituții de învățămînt. Tot astăzi au fost discutate și activitățile care urmează să fie întreprinse în continuare pentru a asigura buna desfășurare a proiectului.

La ședință au fost prezenți reprezentanți ai liceului ,,Mihai Eminescu,, , ai autorităților publice din Ungheni, specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Centru și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".

În debutul ședinței, Alexandru Brînză, președintele CDL, și-a exprimat mulțumirea față de cei prezenți pentru implicare și cooperare întru realizarea acestui proiect deosebit de important atît pentru copiii care învață în acest liceu, cît și pentru cadrele didactice care activează aici. În cadrul acestei ședințe, managerul de proiect  local,  Gheorghe Pancu, a adus la cunoștința participanților deciziile și concluziile din procesul-verbal al ședinței CDL anterioare. Tot atunci a fost prezentat și raportul cu privire la implementarea proiectului pentru tr.II al anului 2019. Participanții la ședință au înaintat propuneri pentru planul de lucru pentru tr. III al anului 2019, activități ce urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat.

Spre finalul întrunirii, Lilian Frunze, președintele asociației părinților "Excelsius", a prezentat o informație despre vizita de studiu la care a participat recent în România, unde a făcut cunoștință cu procesul de realizare a proiectelor de eficiență energetică implementate în țările europene, dar și cu măsurile de asigurare a durabilității investițiilor efectuate în cadrul proiectelor de acest fel.

Precizăm că CDL-urile create în cadrul proiectelor de eficiență energetică reprezintă platforme care asigură o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor de acest tip în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a liceului ,,Mihai Eminescu,,  r-ul Ungheni " este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.