Prima   -  Noutăți - Agenții economici din Regiunea de Dezvoltare Centru au participat la sesiunea de informare privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene

Agenții economici din Regiunea de Dezvoltare Centru au participat la sesiunea de informare privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene

   
11.07.2019   375 Accesări   chamber

La Chișinău s-a desfășurat sesiunea de informare privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), cu suportul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La eveniment au participat circa 35 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Centru, precum și reprezentanți ai CCI a RM, GIZ/ MSPL, inclusiv un expert internațional în domeniul achizițiilor publice.

Mihai Bîlba, vicepreședintele CCI, a vorbit despre cele două sesiuni de infomare petrecute la Cahul și Bălți, menționând: "În perioada 09- 11 iulie 2019, am organizat sesiunea de informare privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene, la care au participat peste 100 de reprezentanți ai mediului de afaceri, interesați de procedurile de achiziții publice europene de tip PRAG. Antreprenorii au asimilat informații relevante, ce le vor permite ulterior să participe în cadrul achizițiilor publice europene. Participanții la aceste sesiuni, care vor fi selectați, vor avea posibilitatea ulterior să participe la o vizită de studiu peste hotare, în vederea preluării celor mai bune practici și identificării companiilor străine pentru asociere/ parteneriate", a mai spus vicepreședintele Camerei.

Carmen Mariana Dăscălescu, expert internațional, în cadrul a patru sesiuni, a prezentat principiile generale ale achizițiilor publice în baza procedurilor europene PRAG; tipurile de contracte; greșelile frecvente ale ofertanților/operatorilor etc și a oferit istorii de succes.

Notă: Activitatea este organizată cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinită financiar de Uniunea Europeană.