Prima   -  Noutăți - Ministrul Georgeta Mincu și Excelența Sa, Daniel Ioniță au discutat despre continuarea proiectelor în cadrul Acordului între Republica Moldova şi România

Ministrul Georgeta Mincu și Excelența Sa, Daniel Ioniță au discutat despre continuarea proiectelor în cadrul Acordului între Republica Moldova şi România

   
21.06.2019   521 Accesări   MADRM

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a avut  în după amiaza zilei de astăzi, o întrevedere cu Excelența Sa,  Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță și Ministrul Consilier al Biroului de Promovare Comercială și Economică a Ambasadei Românei la Chișinău, Adrian Berezintu.  Oficialii au discutat despre continuarea proiectelor de dezvoltare din țara noastră din ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro oferit de România și inițierea altor proiecte noi în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale sau mediului.  

"Susținem parcursul european al Republicii Moldova. Relațiile României cu Republica Moldova sunt relații speciale, bazate pe o comunitate cu aceeași limbă, istorie și tradiții. Nu putem să nu ținem cont de ceea ce ne unește. Vom susține în continuare cetățenii Republicii Moldova prin tot ce înseamnă proiecte, programe, expertiză, bune practici ce le-ar îmbunătăți condițiile de trai", a subliniat Excelența Sa, Daniel Ioniță, în dialogul cu ministrul Georgeta Mincu.

La rândul său, doamna Ministru Georgeta Mincu a mulțumit pentru asistența oferită de Guvernul României pe parcursul ultimilor ani în domeniile de activitate ale ministerului, și-a exprimat aprecierea încrederii pe care o manifestă România faţă de Republica Moldova, și în special pentru minister, prin proiectele comune care au fost realizate.

"Vă mulțumim mult pentru buna colaborare în cadrul Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, acordat de România țării noastre. De asemenea, Vă mulțumim pentru susținerea necondiționată a țării noastre în parcursul european. Suntem dispuși în continuare să muncim pentru valorificarea Acordului", a menționat doamna Ministru.

Oficialii au pledat în continuare pentru definitivarea priorităților de cooperare moldo-române, realizarea proiectelor comune în domeniul cooperării transfrontaliere, dezvoltării regionale și schimbul de bune practici în vederea stabilirii parteneriatului cu întreprinderile agricole, stagiilor de perfecţionare continuă pentru cadrele ştiinţifico-didactice, etc.