Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului Director Local (CDL) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or.Călărași” implementat de ADR Centru, s-au întrunit în ședință

Membrii Comitetului Director Local (CDL) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or.Călărași” implementat de ADR Centru, s-au întrunit în ședință

   
15.05.2019   513 Accesări  

La Călărași a avut loc cea de-a doua ședință de raportare a activităților din anul curent a Comitetetului Director Local (CDL) din cadrul proiectuui „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or.Călărași", implementate de ADR Centru și finanțate de Uniunea Europeană.

Membrii CDL au discutat situația la zi a lucrărilor desfășurate și au stabilit planurile activităților ce urmează a fi efectuate în următorul trimestru.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or. Călărași" prevede conectarea a 9300 de cetățeni la sistemul de aprovizionare cu apă și aproximativ 5700 - la sistemul de canalizare. Vor fi reabiltați 13,7 km de rețele de apeduct și 4,6 rețele de canalizare. Costul total al proiectului este evaluat la circa 2,2 mln de Euro, oferiți de finanațatori și alte 190 mii de Euro, constituind contribuția partenerilor.

Banii pentru realizarea activităților propuse urmează să fie oferiți de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale" (MSPL) .

************* 

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).Ședința a fost organizată în colaborare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).