Prima   -  Noutăți - Întrevedere a specialiștilor ADR Centru cu reprezentanții delegației Băncii Germane KfW

Întrevedere a specialiștilor ADR Centru cu reprezentanții delegației Băncii Germane KfW

   
09.08.2018   1098 Accesări  

Pe 9 august, la sediul ADR Centru a avut loc o întrevedere a specialiștilor Agenției cu reprezentanții delegației Băncii Germane KfW, condusă de Lutz Horn-Haacke, director KfW pentru Ucraina și Moldova. Scopul vizitei delegației germane a fost de a se familiariza cu activitatea ADR Centru, cu specificul implementării proiectelor din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Doamna Natalia Zagaiciuc, șefa Secției finanțe și achiziții, a prezentat principalele direcții de activitate și proiectele de dezvoltare regională implementate de Agenție. Totodată, a accentuat disponibilitatea instituției pentru o colaborare eficientă, în special pe dimensiunea implementării anumitor proiecte comune.

La rândul lor, oaspeții străini s-au arătat interesați de modul de selectare, aprobare spre finanțare, implementare și gestionare a proiectelor, precum și legislația în domeniul dat.  O atenție aparte a fost acordată rolului și responsabilităților autorităților publice locale, în calitate de beneficiari, în procesul de implementare proiectelor  La final, Lutz Horn-Haacke și-a exprimat speranța pentru o ulterioară colaborare privind realizarea anumitor proiecte comune. În concluzie, participanţii la întâlnire au convenit să intensifice relaţiile de cooperare prin comunicare şi dialog permanent.

Vizita delegației Băncii Germane KfW a avut loc în contextul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, ce va fi finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul KfW, și a numirii ADR Centru în calitate de instituție de implementare a lui. Costul proiectului  constituie circa 16,5 milioane de euro. Banii sunt oferiți sub formă de grant.