Prima   -  Noutăți - Echipa ADR Centru a vizitat Orăşelul European 2018

Echipa ADR Centru a vizitat Orăşelul European 2018

   
14.05.2018   1187 Accesări  

Orășelul European a fost inaugurat la 12 mai în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală. Timp de două zile, sute de vizitatori ai evenimentului au avut posibilitatea să afle mai multe despre cultura, tradițiile și bucătăria țărilor europene, dar şi despre proiectele desfăşurate cu suportul Uniunii Europene.

Primul stand vizitat de echipa ADR Centu a fost cel al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, unde au fost expuse informaţii despre activitatea acestuia, inclusiv materiale elaborate de Agenţe. Au urmat expoziţiile altor ministere, agenţii, instituţii de stat şi misiuni diplomatice.  

O atenţie aparte a fost acordată corturilor amenajate de partenerii de dezvoltare ai ţării noaste, inclusiv ai Regiunii Centru: Ambasada Germaniei şi Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ambasada Suediei, Ambasada României, Ambasada Poloniei, Ambasada Slovaciei, Ambasada Cehiei și Ambasada Letoniei.

Pe parcursul zilei de duminică, 13 mai, Orășelul European a găzduit un Festival de Film și Cultură Europeană, unde publicul a admirat spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de Filarmonica Națională şi formații din ţară şi din străinătate.

În zilele următoare, evenimente similare se vor organiza și în Regiunea Centru. Sâmbătă, 19 mai, un Orășel European va fi deschis la Ungheni, iar duminică, 20 mai, la Hîncești se va desfășura un Festival de Film și Cultură Europeană.