Prima   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Centru a deschis ofertele pentru achiziționarea lucrărilor la obiectul “Sistemul de ventilare a blocului A al Centrului Perinatal din orașul Orhei”

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a deschis ofertele pentru achiziționarea lucrărilor la obiectul “Sistemul de ventilare a blocului A al Centrului Perinatal din orașul Orhei”

   
03.05.2018   449 Accesări  

Pentru participarea la licitația publică anunțată de ADR Centru au fost depuse trei oferte. Membrii grupului de lucru au desfășurat astăzi, 3 mai, procedura de deschidere a ofertelor în prezența reprezentanților operatorilor economici ofertanți. În rezultatul licitației publice, urmează a fi atribuit un contract de lucrări în valoare de circa două milioane de lei, finanțate de Guvernul Germaniei, în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Investițiile în spitalul din Orhei au început în anul 2011 cu executarea lucrărilor de schimbare a ferestrelor și de termoizolare a pereților exteriori  la două blocuri, în cadrul proiectului ”Creșterea eficienței energetice a Spitalului regional Orhei” care se finalizează la sfârșitul anului curent. În câteva etape, în clădirile instituției au fost schimbate rețelele termice exterioare și au fost instalate 14 puncte termice individuale, au fost instalate colectoare solare pentru prepararea apei calde menajere la blocul chirurgical. Astfel, Spitalul raional Orhei a devenit primul spital din țară dotat cu sistem inteligent de monitorizare a consumului de energie și apă. De asemenea, cu suportul Guvernului Suediei prin MSPL/GIZ, în cadrul proiectului au fost desfășurate activități de creștere a capacităților personalului tehnic al instituției medicale.

Construcția sistemului de ventilare a blocului A al Centrului Perinatal din orașul Orhei reprezintă etapa finală a investițiilor în eficiența energetică (EE) a instituției medico-sanitare publice Spitalul raional Orhei din orașul Orhei. În cazul în care va fi selectată compania câștigătoare a licitației publice menționate, lucrările urmează a fi finalizate până în luna septembrie a anului curent.

Pentru aceeași instituție medico-sanitară publică, în perioada 2017-2018, ADR Centru a implementat un proiect cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, prin care a fost realizată izolarea termică a pereților blocului chirurgical al Centrului Perinatal din Orhei.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).