Prima   -  Noutăți - Specialiștii ADR au întreprins o vizită de monitorizare la șantierul de construcție a apeductului magistral pentru localitatea Bardar

Specialiștii ADR au întreprins o vizită de monitorizare la șantierul de construcție a apeductului magistral pentru localitatea Bardar

   
01.09.2017   1018 Accesări  

Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă" – așa poartă numele proiectul care, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, urmărește sporirea accesului la apă potabilă și îmbunătățirea mediului prin eficientizarea sistemului de sanitație. Construcția a început în iulie anul curent și progresează în fiecare zi. 

Specialiștii ADR Centru au efectuat o vizită de lucru pe data de 30 august la șantierele de construcție a apeductului unde s-a constatat faptul că lucrările de construcție decurg cu depășirea graficului de execuție, săptămînal se montează aproximativ  400 m de conductă, în total au fost montați 1058 metri, au fost instalate 3 cămine de vizitare cu armătura și accesoriile în conformitate cu proiectul tehnic.

Acest proiect a fost înaintat pentru finanțare din Fondul Național de dezvoltare regională în cadrul Concursului de proiecte regionale pentru perioada 2017-2020, iar pentru cofinanțare proiectul a fost depus la Programul SlovakAid (Asistența Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei).

Anterior ADR Centru în parteneriat cu ADR Senec-Pezinok (Slovacia) a acordat suport CR Ialoveni în elaborarea propunerii de proiect pentru cofinanțarea proiectului „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi și rețele de canalizare pentru or. Ialoveni”.

Propunerea de proiect a fost acceptată spre cofinanțare din sursele Guvernului Slovaciei. Astfel, prin Programul SlovakAid va fi finanțată construcția unei porțiuni de apeduct magistral din satul Bardar. Proiectul va fi implementat în perioada 1 martie 2017 - 31 mai 2018. Suma grantului constituie 100 000 €, iar contribuția ADR Senec-Pezinok este 20 000 € .