Prima   -  Noutăți - O delegație a Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonia (VARAM) au vizitat Regiunea de Dezvoltare Centru

O delegație a Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonia (VARAM) au vizitat Regiunea de Dezvoltare Centru

   
22.12.2014   728 Accesări  

Sîmbătă, 20 decembrie, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a găzduit o delegație din cadrul Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonia (VARAM). Oaspeții s-au aflat în țara noastră în perioada 16-21 decembrie, timp în care au vizitat centrul, dar și nordul Republicii Moldova.

Oficialii letoni însoțiți de reprezentanți ai ADR Nord, au discutat cu echipa Agenției de Dezvoltare Regională Centru despre proiectele de dezvoltare regională realizate în centrul republicii, precum și despre potențialul economic al regiunii noastre.

Reprezentanții VARAM și-au exprimat interesul de a susține și planifica împreună cu specialiștii ADR Centru mai multe activități comune urmărindu-se ideea dezvoltării unui parteneriat bilateral.

Pe parcursul aflării delegației letone în Republica Moldova au fost semnate mai multe acorduri de colaborare dintre raionul Edineț și districtul Daugavpils, raionul Florești și districtul Saldus, raionul Briceni și districtul Brocēni, Asociațiile obștești „Pro Cooperare Regională" și „Forumul Rural Leton".