Prima   -  Noutăți
Noutăți
Mesaj de felicitare, ADR Centru
Agenția de dezvoltare regională Centru vă urează sincere felicitări cu prilejul Sărbatorilor de Iarnă! 
30.12.2010   2416 Accesări   
Progresul realizat în dezvoltarea regională pe parcursul anului 2010
Colaboratorii Direcției Generale Dezvoltare Regională a Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, angajații Agențiilor de dezvoltare regională Nord, Centru și Sud, consultanții proiectului ”Moldova: Cooperare în dezvoltare regională” finanțat de DFID și Sida, precum și reprezentanții Biroului de Cooperare Tehnică al Germaniei s-au întrunit la finele săptămînii trecute pentru a face bilanțul activităților pentru anul 2010 în cadrul unei adunări generale anuale.
27.12.2010   2252 Accesări   
   
„Workshop-uri organizate cu scopul generării de idei pentru propuneri de proiecte pe prioritățile Strategiei de Dezvoltare Regională Centru, ADR Centru”
În cadrul Regiunii Centru pe data de :16.12.2010 în localitatea Ialoveni (cu participarea reprezentanților APL, APC, ONG și agenților economici din r.Hîncești-r.Anenii Noi-r.Criuleni) cu participarea a 94 persoane...
22.12.2010   2106 Accesări   
Solicitare de cereri de oferte pentru elaborarea analizei diagnostic pentru companii de prestare servicii
Biroul de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ) din Republica Moldova, angajează o companie de consultanta sau grupuri de experți cu scopul de a efectua analiza diagnostic a trei intreprinderi municipale din trei regiuni diferite ale R. Moldova (Cahul, Riscani, Soldanesti).
16.12.2010   3207 Accesări   
   
Vizită de studiu în Republica Cehă
În perioada de 4-11 decembrie 2010 directorul ADR Centru dnul Meșină Tudor, împreună cu grupul format din reprezentanții MCDR, Ministerul Finanților, Cancelaria de Stat, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumuirilor, o vizită de studiu în Republica Cehă, unde a cunoscut experiența țării în domeniul dezvoltării regionale.
13.12.2010   2113 Accesări   
Agenția de Dezvoltare Regională Centru anunță concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante
Data limită pînă la care poate fi depus Dosarul de concurs este 20 decembrie 2010
03.12.2010   2255 Accesări   
   
Acord de colaborare între ADR Centru și ODIMM
La 18 noiembrie 2010, Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM )au semnat Acorduri de colaborare în scopul susținerii și dezvoltării sectorului IMM din R. Moldova.
18.11.2010   2231 Accesări   
Forumul Regional „Parteneriat pentru Dezvoltare Regională Durabilă” la Chișinău
Astăzi la Chișinău s-a desfășurat Forumul Regional „Parteneriat pentru Dezvoltare Regională Durabilă” în cadrul căruia s-au discutat realizările în domeniul dezvoltării regionale pentru anul 2010.Evenimentul a fost finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a întrunit reprezentanți ai MCDR, ADR Centru, Asociația Obștească „Agenția de Dezvoltare Rurală - Centru”.
10.11.2010   2463 Accesări   
   
ADR Centru a paricipat la Forumul Regional de Investitii Nord-Est, ediția a VII-a, Iași
O delegație compusă din Directorii ADR-urilor Centru, Nord și Sud au participat la Forumul Regional de Investitii Nord-Est, ediția a VII-a, Iași.
09.11.2010   2183 Accesări   
Atelier de lucru desfășurat la Incubatorul de Afaceri din orașul Soroca
La 5 noiembrie 2010, a avut loc atelierul de lucru a reprezentanților Instituțiilor Superioare de Învățămînt din R.Moldova, pentru informare și colaborare cu Incubatorului de Afaceri din orașul Soroca, creat în cadrul Proiectului ,,Entrance 2 your Business”, finanțat de către Guvernul Norvegiei, implementat în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului IMM și Consiliul Raional Soroca.
08.11.2010   2876 Accesări   
   
AVIZ
Joi, 4 noiembrie 2010, cu începere de la ora 10.00, în incinta restaurantului ”œAristocrat”, din str. Prieteniei 7, or. Șoldănești, Republica Moldova, va avea loc deschiderea seminarului „Căutarea Celor Mai Bune Practici în Gestionarea Deșeurilor Solide - Schimb de Experiențe Practice și Abordări Inovative”.
03.11.2010   2218 Accesări   
În atenția Autorităților Publice Locale din Regiunea Centru
Programul Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova anunță concursul de selectare a celor mai bune practici din domeniu. Scopul programului: a recunoaște și aprecia autoritățile publice locale care au inițiat și realizat cu succes o bună practică - inițiativă sau proiect de succes într-un domeniu de referință al activității administrației publice locale cu impact semnificativ asupra comunității. Autorităților Publice Locale cîștigătoare le va fi conferit Statutul Celei mai Bune Practici în domeniu pentru o perioadă de un an, premii substanțiale și vor primi suportul necesar pentru ca să-și împărtășească practicile bune cu alte autorități publice locale din Moldova.
18.10.2010   2172 Accesări   
   
Forumul Regional de Investiții „INVESTIÈšII PENTRU DEZVOLTARE„ ediția a III-a
La data de 8 ”“ 9 octombrie, 2010, în orașul Ungheni s-a desfășurat Forumul Regional de Investiții „INVESTIÈšII PENTRU DEZVOLTARE„ ediția a III-a. În calitate de organizatori de bază au fost: Euroregiunea Siret Prut Nistru, Regiunea de Dezvoltare Centru, Consiliul raional Ungheni și Camera de Comerț, filiala Ungheni. Coorganizatorii Forumului au fost: Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova, Asociația Regională a întreprinzătorilor, Nord-Est Romînia, Agenția pentru Dezvoltare Regională și Integrare Europeană Ungheni, Asociația Producătorilor Agricoli Uncalnis, Asociația Patronatul IMM-urilor Regiunea Nord-Est Romînia.
11.10.2010   2093 Accesări   
Vizita reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia
La 1 octombrie 2010 a avut loc vizita reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia. Gazda seminarului - ADR Sud în colaborare cu Consiliul Raional Cimișlia. Vizita a fost organizată de Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale. La eveniment au participat reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, ai Consiliilor de Dezvoltare Regională și funcționari din cadrul Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale din Moldova.
04.10.2010   2442 Accesări   
   
Vizită de studiu la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) din Romînia
Directorul ADR Centru, Meșina Tudor, precum și Svetlana Duca, specialist în probleme strategice și planificare au participat în calitate de reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru în cadrul vizitei de studiu din Romînia, Timișoara, la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) în perioada 22 ”“ 25 septembrie 2010.
28.09.2010   2162 Accesări   
,, Clusterele transfrontaliere ”“ o cale spre europenizarea IMM-urilor"
Comisia Europeană în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului întreprinderilor Mici și Mijlocii a organizat atelierul de lucru: „Clusterele transfrontaliere ”“ o cale spre europenizarea IMM-urilor”, care a avut loc la data de 24 Septembrie 2010, în incinta Palatului Republicii
27.09.2010   2139 Accesări   
   
Forumul Regional de Investiții pentru Dezvoltare 2010, editia III organizat de autoritățile Euroregiunii Siret ”“ Prut ”“ Nistru, Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Consiliul Raional Ungheni, și Camera de Comerț și Industrie, filiala Ungheni
Peste 70 de delegații din Romînia, Belarus, Polonia, Germania, Letonia, China și Republica Moldova și-au anunțat prezența la Forumul Regional de investiții care se va desfășura la Ungheni, în perioada 8-9 octombrie și va avea genericul „Investiții pentru dezvoltare”.
23.09.2010   2003 Accesări   
Vizita de studiu în Romînia a reprezentanților MCDR și ADR-urilor regionale din Republica Moldova
În cadrul proiectului ”œMoldova: Cooperare în Dezvoltarea Regională” finanțat de către DFID / SIDA a fost organizată vizită de studiu avînd ca scop Schimbul de experiență profesională dintre ADR Nord-Est din Romînia și R.Moldova.
21.09.2010   3379 Accesări   
   
Seminar de instruire pentru autoritațile publice locale
In vedera atragerii surselor de finanțare a proictelor de utilitate publică, proiectul Moldova Dezvoltare Regională a invitat doi experți cu experiență bogată în domeniul elaborării, evaluării și monitorizării de proiecte.
17.09.2010   2256 Accesări   
„Promovarea parteneriatelor publice în domeniul dezvoltării regionale”
Pe data de 14 septembrie 2010 in incinta Consiliului Raional Ialoveni, a avut loc seminarul de informare Promovarea parteneriatelor publice în domeniul dezvoltării regionale. Organizatorul fiind proicetul Moldova ”“ Dezvoltare și Cooperare Regional, finantat de către DFID/SIDA.
14.09.2010   1997 Accesări   
   
1 2 3 »»